Verslagen


Toertocht Elburg op zaterdag 26 januari 2013

Het lag niet aan het zwarte ijs, maar aan de temperatuur die maar niet onder de -10 graden wou komen, en de sneeuw die weer parten speelde om nog meer toertochten te kunnen houden.
Nadat donderdag 24 januari een toertocht halverwege werd afgelast, durfden ze toch voor vrijdag en zaterdag tochten te organiseren in het noorden en oosten van het land.
Wij organiseerden in Elburg een klein rondje van ongeveer 8 kilometer. Gem. ijsdikte 13 cm.
Op hetzelfde parcours waar vrijdag het NK marathon was gehouden en dat verliep probleemloos. Zaterdag vanaf tien uur kon men starten vanaf één punt in Elburg.
Je kon 20-40 kilometer rijden, maar met een max. van 4000 deelnemers. Het zijn er 4400 geworden. Er waren weinig zwartrijders (+150), doordat men dranghekken en verkooppunten had geplaatst, dus je moest wel betalen.
Er waren weinig ongevallen; een arm uit de kom, schaafwonden en kleine kneuzingen.
Radio Gelderland was de hele dag aanwezig en ook de webcam beelden waren rechtstreeks te volgen op tv. Het was een beetje zonnig. ’s Morgens en ’s middags lichte sneeuwval en een krachtige wind, gevoelstemperatuur - 12 graden.
De organisatoren hadden alles goed onder controle, het parkeren en het veiligheidsplan werkte perfect. Er waren veel vrijwilligers en de bereidwilligheid van de gemeente Elburg was meer dan goed.
Al met al een kort wintertje met toch veel schaatsplezier en zo is met mooie drukke dagen het 50-jarig bestaan van de Veluwemeer combinatie succesvol afgesloten.

Toercoördinator van Gelderland / Flevoland

Wim Draaijer

Algemene sponsors

Leisure World Heinsschaatsshop stouwdam