Nieuws


1-3-2015 - THIJS GOVERS NK Sprint

Thijs Govers voor het tweede opeenvolgende jaar Nederlands kampioen sprint.

Nadat Thijs een ruime voorsprong had na de eerste dag, wist hij opnieuw de 500 meter op zijn naam te schrijven en werd hij 2e op de 1000 meter. Door deze geweldige prestaties is Thijs voor het tweede opeenvolgende jaar Nederlands kampioen sprint geworden!

 

Mark Broekman kwam op de 500 helaas ten val waardoor een goed klassement weg was.

Tim van Benthem reed een stabiel toernooi waardoor hij keurig 11e werd. Op de afsluitende 1000 meter kwam hij tot een mooie 6e plek als eerste jaars A junior in een tijd van 1.16.37.

 

 

 

8-2-2015 - THIJS GOVERS 2x keer goud bij NK afstanden

De Vordense schaatser Thijs Govers (17) heeft dit weekend op de Deventer ijsbaan zowel de 500 als 1000 meter op zijn naam geschreven tijdens het NK Afstanden / Allround Junioren B. Govers die vorig weekend ook al goud won tijdens het NK super sprint op de Ireen Wust IJsbaan in Tilburg bewees daarmee geweldig vormbehoud. De 30 snelste Nederlandse B junioren hadden zich gekwalificeerd voor dit NK. Zaterdag versloeg Govers in een knappe race op de 500 meter zijn grootste concurrent Niek Deelstra. De Fries, die met een Pr van 36.85 op de 500 direct boven Govers op 1e plaats van de KNSB ranglijst staat, probeerde de voorsprong van Govers net iets te hard dicht te rijden waardoor hij zijn laatste binnenbocht te scherp aansneed en onderuit ging. Op Zondag bleken Govers en Deelstra opnieuw tegen elkaar geloot te hebben op de 1000 meter. In de voorlaatste rit startte Govers met twee buitenbochten. Ondanks dit sportieve nadeel kon de Vordenaar zijn achterstand beperkt houden. Na de baanwissel kwam de voor Govers zo kenmerkende strijdlust naar boven. Onder aanmoediging van een volle Deventer IJsbaan, schaatste Govers, met een ronde van 27,5 Deelstra op achterstand. De bij I-Skate / Beslist.nl schaatsende Deelstra kon ondanks zijn laatste binnenbocht het gat met Govers niet meer goedmaken. Govers werd opnieuw eerste voor Hagenaar Joost van Dobbenburgh. Niek Deelstra eindigde als derde. 

 


7-2-2015 - THIJS TEN KAMPE, THIJS GOVERS en MARK BROEKMAN NK 2015

Sfeerimpressie van het NK All Round 2015 in Deventer. Hoofdpersonen Thijs ten Kampe; Thijs Govers en Mark Broekman.

 

 

 

 

 

 

1-2-2015 - THIJS GOVERS NK Supersprint 2015

Op de Ireen Wust IJsbeen in Tilburg wist Thijs Govers weer een keurige eerste plaats te bemachtigen. Bij de junioren B werd hij Nederlands kampioen supersprint. In een klassement over 2 x 100 en en 2 x 300 meter was hij ruimschoots de snelste. Naast algeheel kampioen werd hij ook afstandskampioen op de 300 meter, reed er een nieuw baanrecord, en werd hij tweede op de 100 meter. Voor uitslagen zie hier.

 

  

17-12-2014 - COLLALBO

KNSB GELDERLAND team De Bruin Architecten verblijft op dit moment in Collalbo. Mede dankzij Dijkman Automobiel kon het gehele team met bijbehorende tringsattributen afreizen naar Noord Italie.

 

 

 

 

30-11-2014 - SANDER MEIJERINK 2e Holland Cup Pure Sprint

Sander is gisteravond achter Niels Olivier op een tweede plaats geëindigd bij deze sprintwedstrijd. Op de 100 was Niels 3/100ste sneller (10.30 om 10.33) en op de 300 was Niels met 23.61 19/100ste sneller. Op de 500 meter was Sander in een directe confrontatie echter de snelste met 37.54, waar Niels een 37.71 liet noteren. Een mooie wedstrijd met een mooie finale!

 

 

 

 

 

23-11-2014 - SANDER MEIJERINK geplaatst voor Utrecht City Bokaal

Met een mooie 500 meter en een 2e plaats op de 1.000 meter heeft Sander Meijerink zich weten te plaatsen voor de Utrecht City Bokaal! Zijn volgende doel; plaatsing voor het NK Sprint.

Klik hier.

 

 

23-11-2014 - THIJS GOVERS Gewestelijk Kampioen B-junioren

Thijs Govers wist met grote overmacht Gewestelijk Kampioen te worden bij de B-junioren. Zijn teamgenoot Mark Broekman werd 3e, terwijl Sven Tellegen een keurige 6e plaats wist te bemachtigen. Stijn Hulst werd 12e.

 

 

Bij de dames junioren-B werd Betty Bosma 8e. Arno Tellegen werd 7e bij de C-junioren. Eerder die ochtend wist Famke Minnee een keurige 2e plaats te halen bij de A-pupillen tijdens het internationale DIJc toernooi.

 

27-10-2014 - Afkijken bij Erben en Freddy Wennemars

Net als tijdens het vorige seizoen zullen Erben en Freddy Wennemars meetrainen met de Gelderse selectie. De fijne kneepjes van het vak worden nu ook op het ijs uitgewisseld, bovendien hebben de snellere jongens nu een prima partij om zich aan op te trekken. Hoe zo iets er uit ziet valt hier goed te zien in door cameraman Thijs Govers gemaakte beelden.

 

 

22-10-2014 - Selectie Nijmegen "investeert" in Inzell

De selectie uit Nijmegen is deze week op trainingskamp in Inzell. In tegenstelling tot voorgaande jaren ligt de nadruk tijdens dit kamp op het fysiek nog sterker te worden. Naast de ijstraining in de ochtend, wordt er 's middags vooral gefietst en aan de kracht en core-stability gewerkt. Wedstrijden worden er nauwelijks gereden omdat deze nog niet meetellen voor plaatsingen bij Noord Oost kwalificatie- en landelijke selectie wedstrijden. Alleen Imke Janssen gaat zich donderdagavond proberen te plaatsen voor de NK Supersprint. Dit is het geval als ze bij de eerste twee bij de Dames junioren B eindigt!


Met behulp van de uitgekiende schema's van Casper Helling en de trainingen van Petra Moolhuizen en Erik van den Boogert wordt er met veel enthousiasme toegewerkt naar de maand november en december. Dan moet de selectie er staan. 


Klik hier voor een foto-impressie van het trainingskamp. 

 

11-10-2014 - Internationaler Rennen INZELL

Op 11 en 12 oktober 2014 deden Tim van Benthem, Sven Tellegen, Thijs ten Kampe, Thijs Govers en Sander Meijerink mee aan de Internationale Seizoensopening in de Max Aicher Arena in Inzell. In een veld met nationale en internationale toppers blies de Gelderse selectie een behoorlijk partijtje mee. Hieronder een korte impressie.

 

 

 

15-8-2014 - Weer aan de slag

 

 Klik

 

Goed door getraind in de zomer, maar nu zijn de centrale trainingen weer begonnen. Tandje er bij dus. Zie de acties op de persoonlijke sites. Hoe mooi de natuur ook is, er is geen oog meer voor. Blik op oneindig.

 

9-6-2014 - Sander Meijerink 3e bij NK Skeelermarathon

Op tweede pinksterdag wist Sander Meijerink een prima 3e plaats te bemachtigen bij de licentiehouders B. In nog maar zijn derde officiële skeelerwedstrijd liet hij flink van zich spreken, zoals blijkt uit het lokale VERSLAG uit Vorden. Zie HIER de huldiging

 

 

 

Nieuws

1-3-2015 - THIJS GOVERS NK Sprint
Thijs Govers voor het tweede opeenvolgende jaar Nederlands kampioen sprint.

Nadat Thijs een ruime voorsprong had na de eerste dag, wist hij opnieuw de 500 meter o...

8-2-2015 - THIJS GOVERS 2x keer goud bij NK afstanden
De Vordense schaatser Thijs Govers (17) heeft dit weekend op de Deventer ijsbaan zowel de 500 als 1000 meter op zijn naam geschreven t...
7-2-2015 - THIJS TEN KAMPE, THIJS GOVERS en MARK BROEKMAN NK 2015
Sfeerimpressie van het NK All Round 2015 in Deventer. Hoofdpersonen Thijs ten Kampe; Thijs Govers en Mark Broekman.